• LEGO 10250 CREATOR Year of The Snake 4 in 1 Exclusive Edition 2013

Beschikbaar in onze showroom na telefonisch overleg: 038-3316138


De LEGO 10250 Year of the Snake is logischerwijs uitgegeven ter ere van het jaar van de slang. Dit was in 2013 en de set is daarmee alweer zes jaar oud. De slang is het resultaat van een vierde bouwwerk dat met de LEGO Creator 6914 Prehistoric Hunters gebouwd kan worden. Hierdoor zijn ook de overige onderdelen en instructies in de doos te vinden. Het is in feite dus een 4-in-1 set. Hoewel de set minder bijzonder is dan hij lijkt, zijn er wel een aantal exclusieve toevoegingen te vinden. De Year of the Snake bevat geen stickers, maar een unieke 8×8 tile met print.

Het is lastig om een prijs/kwaliteit berekening te maken gezien de set een promotie was. Als we kijken naar de prijs van de LEGO 6914 Prehistoric Hunters en de extra onderdelen uit deze set hierbij in acht nemen, dan komen we uit op €19,99. Met 245 onderdelen komt het gemiddelde per onderdeel uit op €0,08. Dit is een prima prijs voor een LEGO Creator set. De Year of the Snake is voorzien van een unieke doos met inlay, een uniek bedrukte 8×8 Plate en een sorteerdoos. Dat geeft de set meerwaarde voor verzamelaars.

De bouw van de slang en de bijbehorende deur zijn simpel en bieden nagenoeg geen uitdaging. Qua afwerking is de set niet bepaald mooi te noemen, maar gezien de periode waarin de set verschenen is is dit te overzien. Sets waren destijds iets minder mooi afgewerkt dan vandaag de dag het geval is. Hier is goed mee te leven, maar de scharnieronderdelen in het midden van de slang leiden onnodig de aandacht af. Het voordeel is wel dat de slang enorm goed te accentueren is. Dit geldt overigens voor het gehele lichaam. De poort is met name mooi vanwege de print op de 8×8 Plate en hoe dit onderdeel verwerkt is, maar laat ook wat te wensen over qua afwerking. Met name de blauwe 1×2 plate stoort enorm. Dit is goed op te lossen door hem te vervangen door een rood exemplaar, maar dit zou in de basis niet nodig moeten zijn.

Op de bouw en afwerking na, is het een leuke set voor de echte verzamelaars. Met name de unieke doos, 8×8 Plate en sorteerdoos maakt dat de set meerwaarde biedt. Daarnaast is de set 4-in-1 en kun je drie andere bouwwerken maken. Prijstechnisch gezien zal de set hedendaags een stuk duurder zijn dan €19,99 en daarmee verdwijnt een deel van de aantrekkingskracht. Het bouw- en speelplezier is beperkt.Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

LEGO 10250 CREATOR Year of The Snake 4 in 1 Exclusive Edition 2013

  • Merk: LEGO
  • Model: 10250
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €149,99


Tags: LEGO 10250 CREATOR Year of The Snake 4 in 1 Exclusive Edition 2013